Samen werken, samen leren

Wanneer heb jij voor het laatst feedback gevraagd?

Onder samenwerken verstaat PAK Organisatieontwikkeling beter worden van elkaar en met elkaar. In onze feedback training wordt degene die feedback geeft én degene die feedback ontvangt er beter van.

Open feedbackcultuur

Iedere organisatie is gebaat bij een open feedbackcultuur. Kennis en kunde van de feedbackregels is daarbij een vereiste. Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als een medewerker met anderen samenwerkt. Iedere medewerker moet zo nu en dan kunnen zeggen dat het werk van de ander niet in orde is, of juist heel erg goed is.

“Ik heb feedback training als intensief maar zeer inspirerend en nuttig ervaren. De trainer van PAK Organisatieontwikkeling was een fijne man die iedereen goed tot zijn recht liet komen. Hij bewaakte goed de grenzen van zowel het onderwerp als de mensen, er werd niet onnodig uitgeweid, maar daar waar nodig gingen we dieper op het onderwerp in.” Ruurd – Leerkracht bij de Komeet, Zaan Primair.

Om een open feedbackcultuur te creëren is het onvoldoende om enkel te leren om feedback te geven. Een open feedbackcultuur kun je niet opleggen. Die ontstaat geleidelijk als mensen feedback gaan vragen. Hoe je dat doet en hoe je de kwaliteit van de feedback kunt verhogen in het ontvangen van feedback leer je in onze feedback training.

“De feedback training vond ik nuttig, vooral om te zien hoe makkelijk, en in korte tijd, je bepaalde situaties anders of beter kunt aanpakken” Connie – Paraveterinair, deelnemer training Overtuigend communiceren bij Sterkliniek Hillegom

In de feedback training leer je door te doen

In deze interactieve communicatietraining ligt de nadruk op praktische oefening. De deelnemers zijn continu in actie met trainer en acteur. Zij gaan direct aan de slag met voorbeelden van feedback geven en ontvangen uit hun eigen praktijk. Vanzelfsprekend wordt uitvoerig stilgestaan bij de theorie over feedback geven en ontvangen. PAK Organisatieontwikkeling maakt hiermee de verbinding tussen begrijpen en daadwerkelijk kunnen.

Onze feedback training is voor organisaties die beseffen dat de basis van een productieve werksfeer ligt in constructieve communicatie. Deze training is voor teams die het gevoel hebben dat er meer te halen valt uit het contact tussen de groepsleden. Deze training is no-nonsense, concreet en – niet onbelangrijk – erg leuk!

Meer weten over dit programma »

Contact aanvraag PAK Organisatieontwikkeling