Van feedback worden we beter

Onder samenwerken verstaat PAK Organisatieontwikkeling beter worden van elkaar en met elkaar. In onze feedback training wordt degene die feedback geeft én degene die feedback ontvangt er beter van.

Open feedbackcultuur

Iedere organisatie is gebaat bij een open feedbackcultuur. Kennis en kunde van de feedbackregels is daarbij een vereiste. Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als een medewerker met anderen samenwerkt.

Om een open feedbackcultuur te creëren is het onvoldoende om enkel te leren om feedback te geven. Een open feedbackcultuur kun je niet opleggen. Die ontstaat geleidelijk als mensen feedback gaan vragen. Hoe je dat doet en hoe je de kwaliteit van de feedback kunt verhogen in het ontvangen van feedback leer je in onze feedback training.

“De feedback training vond ik nuttig, vooral om te zien hoe makkelijk, en in korte tijd, je bepaalde situaties anders of beter kunt aanpakken” Connie – Paraveterinair, deelnemer training Overtuigend communiceren bij Sterkliniek Hillegom

In de feedback training leer je door te doen

In deze interactieve communicatietraining ligt de nadruk op praktische oefening. De deelnemers zijn continu in actie. Zij gaan direct aan de slag met voorbeelden van feedback geven en ontvangen uit hun eigen praktijk. Vanzelfsprekend wordt uitvoerig stilgestaan bij de theorie over feedback geven en ontvangen. PAK Organisatieontwikkeling maakt hiermee de verbinding tussen begrijpen en daadwerkelijk kunnen.

Onze feedback training is voor organisaties die beseffen dat de basis van een productieve werksfeer ligt in constructieve communicatie. Deze feedback training is voor teams die het gevoel hebben dat er meer te halen valt uit het contact tussen de groepsleden. Deze training is no-nonsense, concreet en – niet onbelangrijk – erg leuk!

Meer weten over dit programma »

Contact aanvraag PAK Organisatieontwikkeling

Deelnemers aan de Feedback training beoordelen ons met 4.6 van de 5 sterren (23 beoordelingen )

4.75/5
"Ik heb de training als intensief maar zeer inspirerend en nuttig ervaren. De twee hele dagen waren weliswaar lang maar ik had geen uitgeput gevoel aan het eind van de dag, wel een vol hoofd, vol zin. Vaak cursussen gehad tijdens studiedagen maar deze vind ik echt heel toepasbaar en nuttig en nog inspirerend ook. "
4.25/5
"Ik vond het goed om met collega’s van andere afdelingen van gedachten te wisselen. De training was goed; ik heb geen verbeterpunten. Trainer Allard gaf voldoende ruimte voor discussie en wist door gericht doorvragen de situatie voor iedereen te verduidelijken. "
4.5/5
"Ik vond de beide trainingsdagen zeer goed en inspirerend. Er was veel ruimte om te oefenen, om je twijfels uit te spreken. Je kon goed vanuit je eigen persoon oefenen met feedback geven. Trainer Frits is goed, duidelijk in de instructies en in staat een veilige sfeer te creëren. "
4/5
"Ik vond de training duidelijk, nuttig en precies goed. De verscheidenheid aan opdrachten en voldoende interactie vond ik goed aan de training. Trainer Allard deed zijn werk goed. "
4/5
"Een echte eye-opener. Eén woord kan het gesprek al kantelen in positieve of negatieve zin. Daarom is de voorbereiding heel belangrijk en ook het waarom van het gesprek. Dus ik ga de gesprekken goed voorbereiden. Ook de dramadriehoek is een eye-opener. Ik doorzie nu beter hoe de verhoudingen kunnen liggen."
3.5/5
"De daadwerkelijke opbrengst van deze training zal voor mij een beter contact met collega’s van andere afdelingen zijn, ik vond het fijn om met collega’s van andere afdelingen een dag op te trekken. Trainer Allard kon de groep goed bij de les houden. "
4.75/5
"De training Feedback geven en ontvangen sloot aan bij mijn leerdoel, en de aanpak/werkwijze van de trainer en de acteur waren zeer goed. Ik vond de trainer inzicht vol. Bastiaan legt goed de vinger op de juiste plek en stelt de juiste vragen. Hij creëert ook een prettige sfeer. "
3.5/5
"Ik vond de feedbacktraining inspirerend en ik kan er wat mee. De trainer vond ik prima."
4.5/5
"De Kick-off was voor mij een openbaring, zoals Frits me op me gemak stelde. Duidelijke afspraken werden er gemaakt. En het was voor mij duidelijk hoe de komende trainingsdagen er ongeveer zouden uitzien. De beide trainingsdagen waren pittig, maar ik heb heel, heel veel geleerd. En ik zou hier nog wel wat langer mee bezig willen zijn."
4.5/5
"Trainer Bastiaan is deskundig. Hij zorgde ervoor dat iedereen aan bod kwam en verdeelde de tijd en aandacht goed. Barbara is een goede trainingsactrice, zij kan veel verschillende types spelen. De aanpak/werkwijze van de trainer en acteur was zeer goed en de training sloot aan bij mijn leerdoel."
4.5/5
"Ik vond het zeer duidelijk en effectief uitgelegd en geen warrig gepraat met powerpoint slides. Er werd echt iets verteld en uitgelegd. Marja heeft een prettige manier van communiceren, rustig, duidelijk, geeft ruimte voor gesprek, vat goed samen, eigenlijk voortdurend bezig met feedback geven en vragen."
4/5
"De beide trainingsdagen waren goed opgebouwd. Ik heb veel geleerd. Goede afwisseling door het uitspelen van de situaties. Trainer Frits is kundig, professioneel en aardig. Trainingsactrice Rosa kon goed teruggeven hoe de ander overkwam. Prettig om mee te werken."
4/5
"De opzet van het programma sprak mij aan, er werd goed ingespeeld op de individuele behoefte; tegelijkertijd bleef het interessant voor alle deelnemers. De training legde een duidelijke link naar mijn praktijk en heeft mijn kennis-/gespreksvaardigheden niveau in sterke mate verhoogd. "
4.5/5
"Doordat we met een kleine groep waren hebben we intensief met alle oefeningen mee kunnen en ook moeten doen. Er was veel aandacht voor elk individu. Telkens was je betrokken bij het onderwerp. Bijzonder was het om te ervaren dat jouw ervaringen en gevoelens door de groep heel anders kunnen worden gezien en dit werd goed besproken."
4/5
"Ik vond de beide trainingsdagen goed opgebouwd. Er werd steeds iets dieper in gegaan op hetgeen dat was ingebracht. De doelen van iedereen werden goed bekeken. De training is een echte aanrader!! Erg waardevol voor iedereen. "
5/5
"De training was erg goed verzorgd. Het was een voordeel dat de groep niet te groot was en er ontstond veel onderling vertrouwen was bij de deelnemers. Door de goede leiding van de trainster en de actrice was het een bijzondere cursus feedback geven, waarbij iedereen goed tot zijn recht kwam en goed kon oefenen. Het was intensief, maar heeft voor iedereen iets moois opgeleverd. "
5/5
"De trainer en acteur van PAK hadden een open houding die mij op mijn gemak stelde. Tijdens het oefenen van de praktijksituaties had ik niet het idee bekeken te worden. Iedereen werd in zijn waarde gelaten. Het telefonische intakegesprek wat ik voorafgaand aan de training heb gevoerd vond ik een zeer duidelijk gesprek, waarbij ingegaan werd op de inhoud van de feedback training. Top!"
4/5
"Ik vond de training zeer positief, veilig en rustig. De training heeft mij inzicht in mijn manier van feedback geven opgeleverd, de regels toepassen. Trainer Isa Roest hanteerde keurige timemanagement en heeft goed ingespeeld op de groep, prettig mens! De training was zeer nuttig en leuk, er zijn voornemens om dit toch in te bedden in ons bedrijf. "
4/5
"Een feedback gesprek voeren is voor mij duidelijk een ander gesprek geworden dan het hebben van een gesprek met iemand. Waarbij veel oefenen, doen en bewustwording een belangrijk aspect is. Ik ga de stappen van INGE zeker gebruiken om mij voor te bereiden op een feedback gesprek."
4/5
"De daadwerkelijke opbrengst van deze feedback training zal voor mij zijn dat ik me niet meer zo geremd c.q. onzeker voel om iemand aan te spreken op gedrag en houding. Ik vond het een leerzame training feedback geven, inspirerend, nuttig en het zet met op scherp. Het oefenen in kleine groepjes was heel plezierig en gaf me een veilig gevoel. "
3.5/5
"Ik vond de feedback training goed, je leert elkaar op een andere manier kennen. Wordt weer even herinnert hoe het ook kan. Het oefenen met feedback geven vond ik verhelderend; ik sla snel een paar stappen over. Ik ga in de praktijk meer stil staan bij wat ik wil overbrengen klopt met hoe ik me uit. Je weet wat je kunt bereiken als je voorbedacht praat met iemand. Niet vermijden maar erop af gaan. "
4.5/5
"De feedback training heeft me op scherp gezet, omdat ik, ondanks dat ik al een Feedbacktraining had gehad (2 jaar geleden), ik positief verrast werd door het hulpmiddel INGE. Bovendien werd de training kundig gegeven door Frits Cohen en Rosa Evans-Knaup. "
4/5
"De feedback training heeft voor mij opgeleverd dat feedback geven een weloverwogen actie moet zijn en vooraf goed doordacht. Met behulp van de regels voor het feedback geven en feedback ontvangen wordt de (mijn) drempel hiertoe verlaagd. Isa deed de training erg professioneel waardoor de groep een veilige omgeving ervoer. "